Belgien röstar om nikabförbud | Sverigedemokraterna Landskrona

Belgien röstar om nikabförbud

Saxat ur HD 2010-04-22

Böter eller fängelse i upp till sju dagar — för att man bär nikab eller burka.

Det kan i dag bli verklighet i Belgien som första europeiska land.

Samtidigt meddelar Frankrike, som driver på för ett nikabförbud på samma sätt som Belgien, att även turister kommer att förbjudas att använda ansiktsslöja om det franska förslaget om nikabförbud går igenom.

Frankrike har varje år hundratusentals besökare från Mellanöstern, enligt uppskattningar från turistdepartementet, och beslöjade kvinnor är en vanlig syn på Paris luxuösa shoppinggator.

Kvinnor som bryter mot förbudet ska få böter utfärdade på plats men inte kläs av på platsen.

Den belgiska omröstningen i parlamentet i dag gäller ett  förbud mot kläder eller huvuddukar som gör att den som bär dem inte helt kan identifieras, som exempelvis nikab eller burka. Förbudet väntas gå igenom utan problem — regeringen och oppositionen är enig i frågan, som också fick enhälligt stöd av inrikesutskottet den 31 mars.Den som bryter mot det nya förbudet riskerar böter på 15—25 euro och/eller upp till sju dagar i fängelse, såvida inte man på förhand fått tillstånd av polisen att bära kläderna.

/En självklarhet ur ren säkerhetssynpunkt – När tror ni vi i Sverige får rösta om detta –

Det finns hopp för länder som fortfarande tror och tillämpar demokratin – och då rättar sig efter majoritetens önskemål

Även huliganer eller skumma  ”demonstranter” – skall definitivt dömmas ett extra hårt straff – då de fegt försöker unkomma  identifiering , genom att gömma sig i huvor eller dylika huvudbonader/ Reds Anm.